De trotse familie achter KunraderĀ®


Kunrader® is een echt familiebedrijf van de familie Vervuurt. Al generaties lang zijn we actief in de bouwsector en de liefde voor dit vak zit diepgeworteld in ons DNA.

Sinds 2003 is vader Marc eigenaar van de Kunrader Steengroeve. Vanaf 2017 is zoon Bas toegetreden en bestieren we samen de exploitatie van de steengroeve. Onze visie: zorgvuldig delven, ruim baan voor de natuur

 

Bij Kunrader geloven we dat je alleen iets aan de aarde mag onttrekken, als je er ook iets aan teruggeeft. Wij veranderen onze groeve stukje bij beetje in een prachtig stuk natuur. Door uitsluitend gebruik te maken van schapenbegrazing bevorderen we de lokale biodiversiteit en de bijenkassen in de groeve zorgen voor een extra leven en kruisbestuiving. Zo ontstaat een vallei met hoge natuurwaarde.


Duurzaam in elk detail

Onze activiteiten voeren we zo duurzaam mogelijk uit, zodat ze minimale impact op de omgeving hebben. We vangen hemelwater op en hergebruiken zaagwater. Het gefilterde residu gebruiken we samen met zaag- en kapafval als nieuwe grondstof voor split en terrazovloeren. Niets gaat verloren. Wat Kunrader® extra duurzaam maakt, is dat het niet over grote afstand naar Nederland is getransporteerd. Alleen daardoor zorgt lokaal gedolven natuursteen al voor een aanzienlijke CO2-reductie.
 

Bas Vervuurt

Marc Vervuurt

Lincoln

Jan Willem Lipsch

Bas Dirks

Bas Dircks

Yvonne Vervuurt

Yvonne Vervuurt